Meedoen?

De Huurdersraad bestaat uit huurders die zich vrijwillig inzetten. Uiteraard is die inzet lonend, want je kunt echt iets betekenen als vrijwilliger en het bureau ondersteunt daarbij. Wil je ons team komen versterken? Dat kan en er zijn opties: af en toe, structureel, alleen op thema, binnen je eigen gemeente, helemaal binnen de organisatie of binnen ons controlerend orgaan Hieronder staan de opties!

 

Voor alles hieronder geldt: meld je bij ons bij interesse.

 

Af en toe je mening geven

 

Wil je af en toe je mening geven? Meld je aan voor onze mailings, dan krijg je ook elke anderhalf maand een paar vragen. Je helpt ons daarmee prioriteiten te kiezen en standpunten te kiezen.

Let ook op onze kalender/agenda. Zit er wat tussen dat interesseert? Laat het ons weten.

 

Directe woonomgeving

Tijdelijk Een slim idee of initiatief nemen voor de buurt of directe woonomgeving kan natuurlijk zelfstandig. Neem contact op met in ieder geval buren en met Vestia en kom (bijvoorbeeld) tot een klankbord. Denk na over een doel en tijdspad en ga aan de slag. De contactpersoon is dan Vestia, dat zijn wij niet.

De bewonerscommissie De bewonerscommissie is perfect om met buren alles direct in en om de woning aan te pakken. Sociaal beheer van Vestia is dan de formele gesprekspartner: huurders in de bewonerscommissie ondersteunen is echt hun werk. Vragen over huurdersbelangen, de Kruisjeslijst en over hoe om te gaan met bewonerscommissie-gerelateerde problematiek zullen wij natuurlijk beantwoorden. Ook maken we procedures en afspraken, bijvoorbeeld voor de controle van de servicekosten die de bewonerscommissies kunnen doen.

 

In de gemeente en op thema: duurzaamheid, servicekosten

Prestatieafspraken Wij werken aan prestatieafspraken met gemeenten en Vestia. Als er geen overkoepelende organisatie is, dan betrekken we mede-huurders. Er zijn al werkgroepen voor een aantal steden.

Werkgroepen Kijk vooral onder onze pagina voor werkgroepen.

 

Inspraakavonden

In 2015 hebben we geëxperimenteerd met een inspraakavond in Den Haag, in 2016 organiseren we eenzelfde avond in Zoetermeer en het Westland en is er de Huurdersdag. Komen is praten met ons, ervaringen delen en leren over zaken die huurders aangaan. Kijk naar de kalender op de website of er binnenkort iets in jouw buurt wordt georganiseerd en meld je aan voor onze mailings om automatisch uitgenodigd te worden.