Huurdersraad Hef Wonen start 1 januari 2023

Vanaf 1 januari begint het nieuwe bestuur van nieuwe Huurdersraad Hef Wonen. Zij adviseren de nieuwe woningcorporatie Hef Wonen.

Binnenkort kun je alles bekijken op de nieuwe website van Huurdersraad Hef Wonen. Voorlopig kun je nog op de oude website van Huurdersraad Vestia terecht. Zo lees je hieronder meer over het nieuwe bestuur van Huurdersraad Hef Wonen (het bestuur kan uit maximaal 9 mensen bestaan).

Ook bestuurslid worden of op een andere manier meedoen? Klik hier. Je kunt je aanmelden voor onze nieuwsbrieven hier.

Hier lees je hoe de bestuursleden zich als kandidaat hadden voorgesteld:

Tineke van Geest

Mijn naam is Tineke, een flexibele Rotterdamse dame met een sterk karakter. In mijn rugzak zit o.a. ruime ervaring als manager in een klantgerichte omgeving. Mijn managementstijl kenmerkt zich het best als coachend met de skills van een peoplemanager. Door ieder individu op de juiste plek te plaatsen en hem/haar te ondersteunen en te begeleiden, ben ik in staat een willekeurig team het gewenste doel te laten halen. Ik ga altijd voor 200% resultaat voor de organisatie, maar sta open voor tevreden huurders omdat ik vind dat een tevreden huurder de basis is van een gezonde leefomgeving .

Humor, empathie en mensenkennis zijn mijn wapens tegen agressie, hiermee haal ik de angel uit iedere netelige situatie. No-nonsens en een open communicatie zijn mijn handelsmerk. Na enkele maanden bestuurslid bij Huurdersraad Vestia te zijn geweest zet ik mij in de toekomst graag in voor de huurders van het toekomstige Hef Wonen door bestuurslid te worden bij Huurdersraad Hef Wonen.

Judith Grave

Even voorstellen:
Mijn naam is Judith Grave, ben 64 jaar en woon in Rotterdam. 

Na geruime tijd in het buitenland gewoond en gewerkt te hebben huur ik sinds ruim twee jaar een woning van Vestia en werk nu in Den Haag. 

Bij de Huurdersraad Vestia ben ik eigenlijk uit ongenoegen terecht gekomen. Het gevoel hebbende niet ‘gehoord’ te worden ondanks dat mijn klachten heel reëel waren. Ik ben de mening toegedaan dat indien je zaken wilt veranderen, je de moeite moet nemen om in een organisatie te ‘duiken’. Zaken verander je van binnenuit en niet schreeuwend langs de kant. Om mijzelf bij de huurdersraad van Vestia aan te sluiten ben ik zeker niet over één nacht ijs gegaan. Wat vind ik leuk, wat past mij? Begonnen en nu nog actief bij de Werkgroep Rotterdam. Bij een geweldige groep mensen terecht gekomen, die mij, totaal onbekend binnen de wereld van de Volkshuisvesting, wegwijs hebben gemaakt.

Tot mijn grote vreugde mag ik dit nu uitbreiden als Bestuurslid binnen de Huurdersraad van Vestia en met ingang van 1 januari 2023, als bestuurslid bij Huurdersraad Hef Wonen. 

Het is voor mij een groot voorrecht om er te zijn voor de huurders. Zeker na een lange periode waarin zoveel huurders in de kou hebben gestaan en er niets kon worden geboden door Vestia.

Voel jij jezelf aangesproken om ook deel uit te maken van een leuk team van vrijwilligers, kijk eens rond op de site van de Huurdersraad. Wellicht zit er iets leuks voor je tussen. De Huurdersraad verzorgt ook cursussen, je wordt absoluut niet in het diepe gegooid! 

Tot slot: 
De Huurdersraad is er om op te komen voor de gezamenlijke belangen van alle huurders ook die van jou!

Ruben Arnhem

Ruben Arnhem (35) stelt zich voor:
Overal waar ik kom, zeg ik met trots dat ik een jongetje uit Zuid ben. Weliswaar ben ik geboren in het Dijkzigt in Rotterdam, toch heb ik altijd op Zuid gewoond. Tot mijn studententijd in Hillesluis. Tijdens mijn studie Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam, heb ik met veel plezier gewoond in studentencomplex De Zuiderster van Vestia. Vernoemd naar de meubelzaak die ooit daar stond, waar mijn moeder overigens nog steeds meubels van heeft. Na het afstuderen ben ik verhuisd naar woontoren Cité, van die andere grote Rotterdamse woningcorporatie, waar ik tevens in de Klantenraad heb gezeten. In de tussentijd had ik een lerarenopleiding gevolgd en ben ik al meerdere jaren fanatiek actief in het Rotterdamse onderwijs. Na de zeven jaar in een woontoren gewoond te hebben, ben ik in augustus 2021 verhuisd naar een prachtige benedenwoning van Vestia in de mooiste wijk van Rotterdam, Afrikaanderwijk. Ik heb nog nooit een tuin gehad, maar sta nu wekelijks met plezier te tuinieren in mijn tuin.
Waarom wil ik bestuurslid bij de Huurdersraad Hef Wonen zijn?
Nieuwsgierigheid is een goede en slechte eigenschap. Soms kom je achter zaken die je eigenlijk niet moet weten. Terwijl je met nieuwsgierigheid ook achter zaken kunt komen, die totaal over het hoofd gezien zijn. Daarnaast ben ik kritisch en optimistisch. In het verleden heb ik in allerlei besturen en raden gezeten, zoals de Huurdersraad van Woonstad, de Rotterdamse Jongerenraad, de RRKC en was ik raadslid in de Rotterdamse Deelgemeente Feijenoord. Ondanks dat ik geen bouwkunde heb gestudeerd, heb ik een grote liefde voor bouwkunde. Dit kan opgewekt zijn tijdens mijn stage op de communicatie-afdeling van het Nederlands Architectuurinstituut. Vooral van bouwcombinaties met natuur en wonen gaat mijn hart sneller kloppen. Daarnaast is functioneel bouwen ook belangrijk. Vooral met het nieuwe thuiswerken, moet in een woning genoeg ruimte zijn voor het thuiswerken en het volgen van online onderwijs. Bij sommige bouwcomplexen zie ik soms spanningen tussen sociale huurders, vrije sector huurders en eigenaren van een koopwoning. Situaties waarbij het belangrijk is om te onderzoeken hoe alle andere partijen met dit soort situaties omgaan. Allemaal zaken die ik wil behandelen in de huurdersraad.

Wyrnus Pikeur

Mijn naam is Wyrnus Pikeur en ik heb een lang traject achter de rug als docent, politicus en lid van besturen op sociaal, cultureel en bestuurlijk vlak. Te allen tijde ben ik bereid om een steentje bij te dragen vandaar dat ik een functie ambieer binnen de nieuw te vormen Huurdersraad Hef Wonen.
Motivatie
Als lid van verschillende andere besturen wil ik mij verder richten op bestuurlijke zaken. Nadat ik via verschillende kanalen van huurders heb vernomen dat niet alles correct verliep, werd ik geattendeerd op een bericht van Vestia inzake splitsing van deze organisatie.
Voor mij is het derhalve het moment bij uitstek om zowel huurders als andere betrokkenen te
kunnen helpen door een stem te laten horen.
Als bestuurslid van Huurdersraad Hef Wonen wil ik graag bijdragen aan het creëren van een meerwaarde voor de leden, de huurders en anderen. Verder wil ik werken aan eventuele verbeteringen van de efficiency en de effectiviteit van de (nieuwe) organisatie. Ook innovaties binnen het vakgebied zullen voor mij een uitdaging zijn binnen de kaders van geldend beleid.
De laatste tijden hoor je veel onvrede van huurders die te kampen hebben met diverse problemen
qua onderhoud. Het moment is nu daar om nu door te pakken om zo weer tevreden huurders te
verkrijgen.
Door een functie te gaan vervullen binnen de huurdersraad hoop ik dan ook mijn bijdrage te leveren
en invulling te geven aan de te varen koers van de organisatie.
Goede huisvesting en op maat gesneden onderhoud zijn de sleutels voor een alom goede en
dynamische samenleving.

Meer weten over de splitsing? Klik hier. Wil je weten bij welke corporatie jouw woning gaat horen? Klik hier.