Sociaal Statuut Rotterdam

Online bijeenkomst 19 januari 2022

Op woensdag 19 januari organiseren wij samen met de andere Rotterdamse huurdersorganisaties een online bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst willen wij graag jouw input voor het Rotterdams sociaal statuut. Lees hieronder in de officiële uitnodiging waar het in deze bijeenkomst precies over zal gaan. 

 

UITNODIGING ONLINE-BIJEENKOMST OVER HET SOCIAAL STATUUT IN ROTTERDAM

WOENSDAG 19 JANUARI 19.15 – 20.00 UUR VIA ZOOM.

De gezamenlijke huurdersorganisaties uit Rotterdam (Het GOH), woningbouwcorporaties en de gemeente Rotterdam zijn samen bezig met het opstellen van een sociaal statuut. In dit sociaal statuut zal worden vastgelegd hoe er om wordt gegaan met huurders die te maken krijgen met renovatie of sloop. Aanleiding is de manier waarop sloopprojecten in o.a. de Tweebosbuurt en Fazantstraat zijn aangepakt. Dat moet anders. Rechten en plichten van huurders, maar ook van corporaties en de gemeente moeten in alle gevallen gelijk zijn. Want dat kan nu per corporatie verschillen. In een sociaal statuut schrijf je op wat voor iedereen in Rotterdam geldt. In andere gemeenten bestaat al een sociaal statuut.

Op dit moment praten we over de hoofdlijnen van een sociaal statuut. Daarbij staan de volgende vragen centraal:

–    Welke ingrepen in en aan de woningen gaan binnen het sociaal statuut vallen?

–    Hoe zit het met het recht op terugkeer bij sloop en renovatie?

–    Vanaf welk moment worden bewoners in het gehele proces meegenomen?

–    Onafhankelijke bewonersondersteuning, hoe gaat dat vorm gegeven worden en ingezet?

Eind januari willen we het eens zijn over deze vier hoofdpunten. Daarna gaan we verder aan de slag met de nadere invulling van deze uitgangspunten, oftewel het Rotterdamse sociaal statuut.

Op 19 januari willen we graag van jullie horen wat jullie hiervan vinden en of we nog hoofdpunten/uitgangspunten vergeten zijn. Jullie input nemen we dan mee in de verdere overleggen met de gemeente Rotterdam en de corporaties. Later in het jaar zullen we nog één of meerdere keren gezamenlijke bijeenkomsten organiseren over de nadere invulling van het sociaal statuut.

 

Ben jij een Rotterdamse Vestia-huurder en wil jij je stem laten horen? Meld je dan nu aan voor de bijeenkomst. Klik hier om direct naar het inschrijfformulier te gaan. 

Klik hier om te kijken wat je nog meer kunt doen met de Huurdersraad in Rotterdam.