Vestia tegengehouden in Tweebosbuurt Rotterdam

De Rotterdamse kantonrechter heeft op 10 januari 2020 bepaald dat Vestia 17 huurders uit de Tweebosbuurt in Rotterdam niet de huur mag opzeggen. De Huurdersraad is trots op haar medehuurders, dat ze de rechtsgeldigheid van de huuropzegging door de rechter hebben laten toetsen. De rechter heeft veel aandacht getoond voor de belangen van de huurders in deze uitspraak, dat vindt de Huurdersraad bijzonder fijn.

We hopen dat dit een aanleiding is voor de gemeente en Vestia om de plannen voor de Tweebosbuurt alsnog te veranderen, zoals we al eerder hebben geadviseerd. Er dreigen betaalbare woningen gesloopt te worden en daar komen vooral dure woningen voor terug, terwijl er al heel weinig sociale huurwoningen zijn. Ook willen huurders graag wonen waar het voor hén passend is en dat is voor een aantal juist in de eigen buurt. Door grootschalige sloop en verhuizen buiten de buurt gaan sociale structuren verloren.

Wij willen dat Vestia haar beperkte middelen gericht inzet voor haar volkshuisvestelijke kerntaak: ervoor zorgen dat mensen met een laag inkomen goed en betaalbaar kunnen wonen. De gemeente Rotterdam zou Vestia hierin moeten aanmoedigen. We stellen voor dat de gemeente haar Woonvisie aanpast om dat mogelijk te maken.

Tags: , ,