Wat wij doen met het voorstel scheiden/splitsen van Vestia

Vestia maakte vandaag hun voornemens bekend ten aanzien van scheiden en splitsen. Hieruit blijkt hoe de verdeling sociale en niet-sociale woningen zal zijn als het aan Vestia ligt. Het raakt meer dan 100 gemeenten, groot en klein. 

 

Vanzelfsprekend hebben wij tijd nodig om het voorstel van Vestia te analyseren. Dit traject gaan we met zorg in, we benutten waarschijnlijk de volle zes weken reactietermijn. Uiteraard weegt het huurdersbelang voor ons het zwaarst. Verder wegen we de feiten. We hebben het recht om een (goed- of afkeurende) zienswijze in te dienen, deze gaat mee naar de Minister.

 

 

 

Informatie voor huurders

Het scheidingsvoorstel is een voorstel van Vestia, nog geen gegeven. Eerst mogen gemeente en huurders wat vinden van het voorstel, dan komt er een reactie van het Ministerie. Uiteindelijk treedt dit pas in werking per 2018. Het heeft geen effect op je huurprijs nu of huurcontract.

Voor alles wat wij doen geldt dat we graag feedback, tips en meningen ontvangen. Ook hier over. We zijn een huurdersorganisatie en betrekken huurders bij wat we doen, dus ook bij standpuntbepaling.

 

Overige vragen? 

Ga naar onze contactpagina.

 

 

Tags: , , , , ,

3 Antwoorden op “Wat wij doen met het voorstel scheiden/splitsen van Vestia”

 1. Linssen J.M.

  Waarom is dit nieuwsbericht aangepast. Naast de informatie aan bewonerscommissie mis ik nu de mededeling dat we op 11 oktober een e-mail konden verwachten. Trouwens alle 136 rapporten lees gemeentes staan via de optie NIEUWS op de Vestia site en zijn te downloaden. Als ik Rondom wonen (Pijnacker) en Vestia (Pijnacker) naast elkaar leg zie behoorlijk verschillende uitgangspunten.
  Waar vind ik welke huizen van Vestia in aanmerking komen voor niet DAEB in Delfgauw.

 2. Laurette van de Huurdersraad

  Het nieuwsbericht is aangepast omdat er een foutje in stond, nl. dat bewonerscommissies ook een adviesaanvraag zouden ontvangen. Dat is niet zo.

  De kaart van 11 oktober gaat niet over scheiden/splitsen, maar over de Huurdersdag. Dat stond niet in het vorig artikel, misschien was het een Tweet?

  Inhoudelijk: de voorstellen zijn inderdaad downloadbaar en inzichtelijk via de website van Vestia (zie de link in de kop van dit artikel, paars gearceerd).

  We merken dat er net zo veel verschillende corporaties als gehanteerde uitgangspunten bij de splitsing/scheiding zijn, dus u heeft dat goed gezien. En dat Vestia niet overal de enige speler is, maakt het complexer om te beoordelen hoe het splitsings/scheidingsvoorstel lokaal uitwerkt. Moeilijke materie, daarom benutten we die 6 weken..

  Tot slot: wat er op woningniveau gaat gebeuren is nu nog helemaal niet bekend. Een huurprijswijziging kan sowieso pas gebeuren als een woning vrijkomt. Daarbij geldt: wat in DAEB komt, blijft DAEB. Wat in niet-DAEB komt, hoeft na mutatie niet naar niet-DAEB prijs, en kan theoretisch een eeuwigheid sociaal verhuurd blijven.

 3. Henk Vd sluis

  Geen commentaar maar vestia is contAct met de mensen in noorden verlorenen. Het was beter dat vestia vedeeld werdt in 3 regio’s. Zo dat er beter contact met de bewoners van vestia is .