Vacature Beleidsmedewerker Huurdersraad Vestia

Kom werken voor Huurdersraad Vestia! 

Dan bouw je mee aan Huurdersraad Hef Wonen, Huurdersraad Hof Wonen en Huurdersraad Stedelink!

Wij zoeken per direct een energieke duizendpoot, die kritisch en inspirerend voor ons als beleidsmedewerker/projectmedewerker aan de slag gaat. We bieden een marktconform salaris en goede arbeidsvoorwaarden om zo het geluid van de huurders optimaal te laten horen. Doe mee!

Wat kom je doen

Je bouwt mee aan drie nieuwe huurdersorganisaties die vanaf 1 januari 2023 de algemene belangen van huurders van het huidige Vestia vertegenwoordigen bij de drie nieuwe woningcorporaties die uit Vestia ontstaan. Je gaat samen met collega’s die samenwerken als gezamenlijk Bureau Huurdersraad de drie nieuwe zelfstandige huurdersorganisaties adviseren en ondersteunen.

Werkzaamheden

Je werkt in een team van ca. vijf betaalde medewerkers. Op basis van jouw interesses, ervaring, kennis en vaardigheden stemmen we af hoe je die gaat inzetten om bij te dragen aan het team en uitvoeren van de jaarplannen!

Je houdt je bezig met onder meer:

 • Ondersteunen van de vrijwilligers die zich als bestuursleden, werkgroepen en wijkambassadeurs inzetten voor de organisatie(s);
 • Vinden & binden & faciliteren van (nieuwe) vrijwilligers;
 • Voorbereiden en opstellen van concept adviezen aan de woningcorporatie(s) in samenwerking met werkgroepen en besturen;
 • Ondersteunen van de onderhandeling over prestatieafspraken met gemeente en woningcorporatie in ondersteuning van de betrokken bestuurder(s);
 • Voorbereiden en verzenden van nieuwsbrieven, interactie op social media en via e-mail, websitebeheer;
 • Organiseren van huurdersraadplegingen en evenementen, fysiek en digitaal;
 • Werken aan het verder vormgeven en operationeel houden van het gezamenlijke Bureau in alle opzichten (administratief, ICT, facilitair).

Wie ben jij

Je bent innovatief en organisatorisch sterk. Je bent praktisch ingesteld en bent graag uitvoerend bezig. Spreken in het openbaar vind je leuk en je kunt snel denken en schakelen tussen verschillende onderwerpen en werkzaamheden. Je bent bestuurlijk en politiek sensitief. Je hebt ervaring met het uitvoeren van participatie in een interactief en zorgvuldig proces met alle relevante stakeholders. Je kunt de vertaalslag maken van beleid naar praktijk en andersom.

Je werkt goed zelfstandig en je voelt je verantwoordelijk voor het bewaken, borgen en nakomen van gemaakte afspraken. Daarnaast ben je ook een echte teamspeler en netwerker en weet je mensen en partijen blijvend te (ver)binden.

Daarnaast breng je voor ons mee:

 • WO/HBO-opleiding;
 • Grote affiniteit met het werken met vrijwilligers;
 • Kennis van en affiniteit met het beleidsveld volkshuisvesting en wonen, de corporatiesector en haar huurders, evenals de overige stakeholders;
 • Flexibele instelling (geen 9-tot-5-type) en bereid regelmatig avonden (ca. 2/week) en sporadisch weekenden te werken;
 • Uitstekende sociale, communicatieve en schriftelijke vaardigheden;
 • Uitstekende computervaardigheden;
 • Rijbewijs en eigen auto.

Wat bieden wij jou 

 • Marktconform salaris en overige arbeidsvoorwaarden, vergelijkbaar met cao Woondiensten;
 • Ruim opleidingsbudget;
 • Arbeidsovereenkomst voor 32-36 uur voor bepaalde tijd;
 • Flexibiliteit in het bepalen van je eigen agenda.
 • Lees hier meer over de organisatie en jouw plek daarin.

Procedure

De interne sollicitatiecommissie voert de selectie uit. Je kunt je belangstelling kenbaar maken met je motivatiebrief via ons sollicitatieformulier op www.huurdersraadvestia.nl/sollicitatie.

Voor nadere informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Petra de Hoog, bureaumedewerker, info@huurdersraadvestia.nl / 085 016 01 05. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Petra van der Burg, beleidsmedewerker, info@huurdersraadvestia.nl / 06 442 953 28.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Tags: ,

Nieuwe cursus wijkambassadeur op zaterdag 17 december

Ben jij zo iemand die graag meedenkt over het huren in jouw wijk en graag contact zoekt met andere huurders om erachter te komen wat er bij de mensen leeft? Die geen problemen van anderen op zich neemt, maar medehuurders vertelt waar ze terecht kunnen en ze de weg wijst? Dan past de rol van wijkambassadeur misschien bij jou! Op zaterdag 17 december geven weer een cursus om nieuwe wijkambassadeurs op te leiden. Dit maal in Delft. Alle Vestia huurders zijn welkom om hieraan deel te nemen. Klik hier om meer te lezen en je direct op te geven.

Tags: ,

Maak kennis met de aspirant bestuursleden van Huurdersraad Stedelink

Op 1 januari 2023 splitst Huurdersraad Vestia in drie onafhankelijke huurdersorganisaties. Vanaf dat moment zullen Huurdersraad Hef WonenHuurdersraad Hof Wonen en Huurdersraad Stedelink
de gezamenlijke belangen van de huurders van die corporaties behartigen.

Bij een nieuwe organisatie hoort ook een nieuw bestuur. Graag stellen wij de nieuwe bestuursleden aan jou voor.

Inmiddels hebben wij al zes aspirant bestuursleden voor Huurdersraad Stedelink.

Met genoegen stellen wij aan jullie voor:

 • Roel Ram
 • Wim van der Sleen
 • Anneke van Hoeijen-Rink
 • Thea Pool-Harmans
 • Bart Simon
 • Etty van der Leij

Klik hier om meer te lezen over de aspirant bestuursleden van Huurdersraad Stedelink.

Heb je bezwaar tegen het benoemen van een van deze aspirant bestuursleden, dan kun je dit bezwaar uiterlijk donderdag 24 november 2022 aan ons mailen. We nemen alleen de bezwaren in behandeling van huurders die na de splitsing zullen gaan horen bij Stedelink.

Meer weten over de splitsing? Klik hier. Wil je weten bij welke corporatie jouw woning gaat horen? Klik hier.

Tags: , , ,

Maak kennis met de aspirant bestuursleden van Huurdersraad Hof Wonen

Op 1 januari 2023 splitst Huurdersraad Vestia in drie onafhankelijke huurdersorganisaties. Vanaf dat moment zullen Huurdersraad Hef WonenHuurdersraad Hof Wonen en Huurdersraad Stedelink
de gezamenlijke belangen van de huurders van die corporaties behartigen.

Bij een nieuwe organisatie hoort ook een nieuw bestuur. Graag stellen wij de nieuwe bestuursleden aan jou voor.

Inmiddels hebben wij al drie aspirant bestuursleden voor Huurdersraad Hof Wonen.

Met genoegen stellen wij aan jullie voor:

 • Robert Kwakkelstein
 • Buddy Pangemanann
 • Luwi Martina

Klik hier om meer te lezen over de aspirant bestuursleden van Huurdersraad Hof Wonen.

Heb je bezwaar tegen het benoemen van een van deze aspirant bestuursleden, dan kun je dit bezwaar uiterlijk donderdag 24 november 2022 aan ons mailen. We nemen alleen de bezwaren in behandeling van huurders die na de splitsing zullen gaan horen bij Hof Wonen.

We zijn op zoek naar meer bestuursleden die het team komen versterken (tot maximaal negen)! Neem contact op voor meer informatie en kijk hier.

Meer weten over de splitsing? Klik hier. Wil je weten bij welke corporatie jouw woning gaat horen? Klik hier.

Tags: , ,

Maak kennis met de aspirant bestuursleden van Huurdersraad Hef Wonen

Op 1 januari 2023 splitst Huurdersraad Vestia in drie onafhankelijke huurdersorganisaties. Vanaf dat moment zullen Huurdersraad Hef WonenHuurdersraad Hof Wonen en Huurdersraad Stedelink
de gezamenlijke belangen van de huurders van die corporaties behartigen.

Bij een nieuwe organisatie hoort ook een nieuw bestuur. Graag stellen wij de nieuwe bestuursleden aan jou voor.

Inmiddels hebben wij al vier aspirant bestuursleden voor Huurdersraad Hef Wonen.

Met genoegen stellen wij aan jullie voor:

 • Tineke van Geest
 • Judith Grave
 • Ruben Arnhem
 • Wyrnus Pikeur

Klik hier om meer te lezen over de aspirant bestuursleden van Huurdersraad Hef Wonen

Heb je bezwaar tegen het benoemen van een van deze aspirant bestuursleden, dan kun je dit bezwaar uiterlijk donderdag 24 november 2022 aan ons mailen. We nemen alleen de bezwaren in behandeling van huurders die na de splitsing zullen gaan horen bij Hef Wonen.

Meer weten over de splitsing? Klik hier. Wil je weten bij welke corporatie jouw woning gaat horen? Klik hier.

Tags: , ,

Alles over energie besparen

(Bron afbeelding: www.unitedconsumers.com)

Lees tips over energiebesparen van de Woonbond via deze link!

Huurdersraad Vestia heeft een aantal energiecoaches opgeleid. Ze staan medehuurders bij met hun praktische adviezen om te besparen. Het is leuk vrijwilligerswerk, wellicht heb je interesse om je aan te melden voor een cursus om in je eigen omgeving mensen advies te gaan geven.

Woon je in Delft?
Wil je zelf tips en advies? Meld je dan via deze link voor een persoonlijk energiegesprek: https://www.015duurzaam.info/015-energiegesprekken.

Er start binnenkort een cursus voor energiecoaches in Delft. Bij 015 Duurzaam kun je opgeleid worden tot energiecoach. Meld je aan voor het leertraject energiecoach bij 015 Duurzaam!
Als je je aanmeldt via het mailadres op de gelinkte pagina is het leuk als je de Huurdersraad (info@huurdersraadvestia.nl) in de (B)CC zet. Dan nodigen we je uit voor onze bijeenkomsten zodat je in contact komt met andere Vestiahuurders die coach en/of vrijwilliger zijn!


Woon je in Zoetermeer?
Dan kun je ook contact met de Huurdersraad Vestia opnemen om te zien of er een coach beschikbaar is. Een andere mogelijkheid is zelf contact op te nemen met het Energieloket Zoetermeer. Ze helpen op verschillende manieren om te besparen: https://energieloketzoetermeer.nl/. Energiecoach worden in Zoetermeer? Klik hier.


Woon je in Rotterdam en omstreken?
Dan komen de Energiecoaches van Huurdersraad Vestia graag bij je langs. Een telefoontje of mailtje aan Petra de Hoog van de Huurdersraad Vestia en zij regelt dan dat er een coach bij je thuis komt kijken om je tips te geven voor eenvoudig toe te passen besparende mogelijkheden. (info@huurdersraadvestia.nl of 085 – 016 0105) Je kunt in Rotterdam ook contact opnemen met het Rotterdams Milieucentrum: https://rotterdamsmilieucentrum.nl/

Woon je in Den Haag?
Daar werkt de Huurdersraad nauw samen met Duurzaam Den Haag en de Energiebank. Je kunt daar alles over lezen op hun websites: https://duurzaamdenhaag.nl/ en https://www.energiebanknederland.nl/de-energiebank/energiebank-den-haag/ Beide organisaties zijn juist nu ook op zoek naar extra vrijwilligers. Het is leuk werk en ze bieden je training.

Energietips! (voor Den Haag)
De SlimWonen App, klik hier voor de link
Klik hier voor actie met betrekking tot je cv-installatie
Klik hier voor de Direct Bespaaractie
Klik hier voor mogelijke kortingen op duurzame apparaten als je houder bent van een Ooievaarspas. Iedere Ooievaarspas houder krijgt hierover post thuis.
Klik hier om de handige video van TNO te bekijken en voor heel weinig geld een tijdelijk doe-het-zelf voorzetraam te maken om je stookkosten te verlagen.

Wordt energiecoach in Delft óf vraag of die langskomt met tips en adviezen!

Zoals je weet heeft de Huurdersraad energiecoaches opgeleid, dat is al weer even geleden. Goed nieuws! Bij het Delftse 015 Duurzaam kun je voortaan opgeleid worden tot energiecoach! Er zijn ook al coaches actief die je kunt vragen langs te komen voor tips & advies!

Energiecoach is een leuke rol waarin je je medehuurders en andere bewoners van Delft in een persoonlijk energiegesprek kunt adviseren over energiebesparende maatregelen in huis. En zelf steek je er ook een hoop van op!

Meld je aan voor de cursus bij 015 Duurzaam!

Als je je aanmeldt via het mailadres op de gelinkte pagina, zet ons (info@huurdersraadvestia.nl) dan in de (B)CC dan nodigen we je uit voor onze bijeenkomsten zodat je in contact komt met andere Vestia/Stedelink-huurders die coach en/of vrijwilliger zijn!

Wil je zelf tips en advies? Meld je dan aan voor het persoonlijk energiegesprek.

Tags: , ,

Meld je aan als energiecoach in Zoetermeer

Zoals je weet heeft de Huurdersraad energiecoaches opgeleid, dat is al weer even geleden. De Zoetermeerse Energiecoöperatie (DEZo) en het Energieloket Zoetermeer gaat voortaan Zoetermeerse energiecoaches opleiden en ondersteunen!

Een hele leuke rol waarin je je medehuurders en andere bewoners van Zoetermeer kunt adviseren over energiebesparende maatregelen in je huis. En zelf steek je er ook een hoop van op!

In het najaar van 2022 komt er een cursus, meld je daarom direct aan!

Als je je aanmeldt via het mailadres op de gelinkte pagina, zet ons (info@huurdersraadvestia.nl) dan in de (B)CC dan nodigen we je uit voor onze bijeenkomsten zodat je in contact komt met andere Vestia/Stedelink-huurders die coach en/of vrijwilliger zijn!

Tags: , ,

19 oktober weer een Cursus Bewonerscommissies in Den Haag

Het werk in een Bewonerscommissie: wat houdt dat nu eigenlijk in en hoe zorg je er voor dat de andere bewoners ook het belang ervan inzien? Hoe krijg je voor elkaar dat ze misschien wel mee willen doen? Huurdersorganisatie Haag Wonen en Huurdersraad Vestia bieden op 19 oktober gezamenlijk een praktijkgericht programma aan dat verzorgd zal worden door Gisèle Holdert, trainer van de Woonbond.

Aan de hand van stellingen onderzoeken jullie eerst wat nu wel en niet tot de taak van de Bewonerscommissie hoort. Vervolgens wordt er bekeken hoe het nu precies geregeld is; wat zijn de regels vanuit de overheid? Waar moeten verhuurders zich aan houden en wat zijn de rechten en plichten van huurders en de bewonerscommissie?

Vervolgens gaan we dieper in op hoe je de achterban kan bereiken en raadplegen . Weten de andere bewoners wie in de commissie zitten en wat die doet? Met behulp van plaatjes en steekwoorden gaan we in groepjes werken aan een eigen verhaal waarmee je jezelf kan presenteren aan andere bewoners.

Tot slot kijken we hoe de samenwerking met de verhuurder er uit ziet. Er komt ook aan de orde hoe je deskundigheid kan blijven verbeteren, bijvoorbeeld over zaken als renovatie en sloop.

Datum: woensdag 19 oktober van 15:00 – 17:30 met een borrel na

Locatie: Spui 240, 2511 BX Den Haag (verschillende trams en bussen stoppen voor de deur)

Maximaal 20 deelnemers.

Verzoekschrift over bestemming Fonds HBVZ

Op 23 mei is er een Algemene Ledenvergadering van de Huurders Belangenvereniging Vestia Zoetermeer (HBVZ) geweest. Dit ter beslissing van de opheffing van de HBVZ en continuering van het Fonds HBVZ onder de nieuwe huurdersorganisatie Huurdersraad Stedelink. Een huurder heeft hierover een verzoekschrift ingediend. Klik hier om deze te lezen en klik hier voor de overige vergaderstukken.