Lekker drukke Huurdersdag in Zoetermeer, bekijk hier direct het verslag en de foto’s!

Meer dan 150 mensen kwamen op 23 mei af op de Huurdersdag in Zoetermeer. De Huurdersraad van Vestia organiseerde daar een dag voor de huurders van Vestia in Zoetermeer. De huurders konden drie workshops bijwonen. Een over ‘Werken aan fijn samenleven in je woongebouw’. Hoe werk je samen als huurders was daar een thema. Een tweede workshop ging over de komende splitsing van Vestia in drie Vestia’s. Die van Zoetermeer en Delft krijgt de naam Stedelink. Het is de bedoeling dat de nieuwe kleinere woningcorporaties meer kunnen betekenen voor haar huurders. En inderdaad, de aanwezigen hoopten op een betere dienstverlening in de toekomst, al zijn er nog veel onduidelijkheden.

De derde workshop ging over de wijkambassadeurs, de ogen en oren in de wijk van de Huurdersraad. De deelnemers waren razend enthousiast: ‘We doen het samen’ was hier de conclusie. Vestia was zelf ook aanwezig met 15 medewerkers van het Klant Contact Centrum (KCC). Die hadden het druk met het beantwoorden van vragen over nieuwe en lopende reparaties, en over sociale zaken: leuke activiteiten om als huurders samen te ondernemen.

Ook was er een energiecoach aanwezig. Hoe kan je als huurder je energierekening verlagen? Met kleine ingrepen bleek veel mogelijk.

De huurdersdag werd goed ontvangen bij de aanwezigen: ‘Ik kom hier voor het eerst en zal zeker vaker komen’; ‘Heel informatief’; ‘Ik ga meteen hulp vragen bij het KCC’; ‘Misschien ga ik vrijwiller worden bij de Huurdersraad’.

N afloop kregen de bezoekers een goodiebag mee en een formulier om zich op te geven als vrijwilliger bij de Huurdersraad. Na de splitsing in drie Vestia’s komen er ook drie nieuwe Huurdersraden. Daarvoor zijn veel nieuwe vrijwilligers nodig.

Verslag door: Ronald van der Spiegel


Zie hier de foto’s van deze dag
Foto’s door: Bart Versteeg