Advies over huurverhoging 2022

Huurverhogingsbrief van Vestia

Je kreeg een brief van Vestia over wat de huurverhoging voor jou betekent. Ook kun je op de website van Vestia vinden wanneer je in aanmerking kunt komen voor huurverlaging. Voor al je vragen kun je hierover bij Vestia terecht. Daarnaast hebben we links naar extra informatie en uitleg op onze pagina: verklarende woordenlijst (2020).

Geldproblemen? Bel gelijk met Vestia | Klik hier. Dat geldt altijd, ook na corona.

Wat adviseerde de Huurdersraad

De Huurdersraad heeft aan het begin van dit jaar overlegd met Vestia over het aankomende huurverhogingsbeleid. De Huurdersraad vroeg Vestia geen inkomensafhankelijke huurverhoging toe te passen omdat de reden daarvoor (doorstroming bevorderen) met de woningmarkt van nu niet werkt. Ook adviseerde ze de huren te verlagen, omdat huurders van Vestia steeds teveel hebben betaald in eerdere jaren.

Vestia heeft onze adviezen slechts deels meegenomen in een huurverhogingsbeleid dat de huren net iets onder het maximum verhoogt en dat een inkomensafhankelijke huurverhoging laat zien die minder is dan veel andere corporaties. De Huurdersraad heeft opnieuw advies uitgebracht. Dat kun je lezen via de links hieronder.

De Huurdersraad heeft tips gegeven voor de verbetering van de brief en de teksten op de website. Vestia heeft die grotendeels overgenomen.

Tags: , , , ,