Een ervaring van een huurder uit Den Haag Zuidwest

Ik woon in Den Haag Zuidwest. Daar staat veel te gebeuren. Woningcorporaties zoals Haag Wonen, Staedion en Vestia ondernemen grootschalige projecten voor nieuwbouw, sloop, renovatie en groot onderhoud. Sloop en renovatie hebben als gevolg dat mensen hun huis kwijtraken en gedwongen moeten verhuizen. Zo ook ik.

Om alles in goede banen te leiden, praten de woningcorporaties met hun huurders. Die kunnen daarvoor plaats nemen in een klankbordgroep of in een bewonerscommissie. Zo ook ik.

Het was geen aangename ervaring en ik heb mijn klankbordgroep verlaten. Waar ik wel positief op terug kijk, zijn mijn contacten met de Huurdersraad. Ik kreeg te horen hoe zeg maar de hazen lopen, dus hoe de processen en procedures lopen. Dat was vanaf het allereerste begin, toen ik constateerde dat er wat in mijn wijk te gebeuren stond. De uitleg die ik toen kreeg van iemand van Vestia strookte niet met mijn beleving van wat er gaande was – en is.

Ik nam toen, dat is voorjaar 2020, meteen contact op met de Huurdersraad. De raad en de adviezen die ik kreeg, waren heel waardevol. Hoe nuttig ook, het slechte gevoel dat ik op zijn tijd overhield aan contacten met vertegenwoordigers van Vestia bleef bestaan en dat leidde uiteindelijk tot mijn vertrek afgelopen december uit de klankbordgroep.

Daar voel ik t.o.v. de Huurdersraad wel een beetje schuldig over, na alle inzet van hen. Hoe dan ook, ik kan iedere huurder met problemen met een woningcorporatie het contact met een huurdersorganisatie zoals de Huurdersraad aanraden.

Voor de inwoners van Den Haag Zuidwest schreef ik dit advies op de Facebook-pagina De Escamper. Klik op de link voor meer informatie.

Ronald van der Spiegel, sinds 1957 wonend in een huis van Vestia en rechtsvoorgangers

Tags: , , ,