Wim stelt zich voor als bestuurslid van de Huurdersraad

Wim is vanaf september 2021 bestuurslid van de Huurdersraad. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers en vertegenwoordigt de huurders in het gesprek met en adviezen aan de Raad van Bestuur van Vestia. De Algemene Raad van de Huurdersraad heeft Wim voorgedragen als bestuurslid.

Mag ik mij voorstellen?
Wim van der Sleen, geboren in 1940 (klinkt niet zo oud) gehuwd, kinderen en kleinkinderen en al geruime tijd genietend, maar zeker niet stilzittend, van mijn pensioen. Ik woon in Zoetermeer, in een appartement van Vestia, in de wijk Rokkenveen.

Waarom ik nog  een functie ambieer in mijn vrije tijd?
Gedurende mijn werkzame leven ben ik werkzaam geweest in de financiën. Ik ben al vanaf de jaren ’60 vrijwilliger, gestart in de voetbalwereld. Mijn zoon van toen 7 jaar wilde op voetbal. Je gaat mee en in no-time wordt je door het bestuur van de club gevraagd meer te doen dan kijken langs de lijn. Ik werd eerste elftalleider, je fluit wat wedstrijden bij de jeugd en ik werd bestuurder (penningmeester). Je gaat wat opleidingen doen zoals sportmasseur, KNVB-scheidsrechter. Door de ongelukjes op het veld ga je de EHBO-cursus doen. Ik deed dit bij het Nederlandse Rode Kruis en werd daar colonnelid gedurende 20 jaar. In die periode bleef ik ook bestuurder. Na het voetbal ben ik bestuurder (penningmeester) gebleven in de wielersport. Ik heb daar 30 jaar in de amateur- en profwereld vertoefd. Heb ook nog een uitstapje gedaan in de amateurmusical als bestuurder/speler. De laatste 5,5 jaar was ik penningmeester bij het Gilde Zoetermeer. Ik wilde stoppen, vond het wel genoeg na zoveel jaar en ging wandelen, fietsen etc. Maar dat was het toch niet, totdat ik de nieuwsbrief ontving van de Huurdersraad met het verzoek om vrijwilligers in het bestuur.

Toen heb ik mij aangemeld en dacht met mijn bestuurlijke ervaring enigszins te kunnen meewerken aan o.a. de splitsing in 3 woningcorporaties. Dit bleek voor mij een onbekend terrein. Geen cijfertjes maar lettertjes kwamen op mijn pad. Ik ben mij nu aan het inlezen, volg een online cursus Oriëntatie op de volkshuisvesting en hoop zo een bijdrage te kunnen leveren de komende periode. In mijn bestuurdersfunctie is (om toch nog een beetje in de cijfers te blijven) de portefeuille 2e penningmeester mij toebedeeld en ga ik mij inzetten voor de prestatie-afspraken met de Gemeente Zoetermeer en Vestia.

Tags: , ,