“Wethouder Kurvers, stop met dit woonbeleid!”

De vijf grootste huurdersorganisaties in Rotterdam – waaronder Huurdersraad Vestia – hebben wethouder Kurvers gisteren duidelijk gemaakt dat de stad een eerlijker woonbeleid nodig heeft. Aanleiding voor het gesprek was de  brief van 14 april waarin de huurdersorganisaties hun zorgen over de woonvisie hebben geuit. Mensen met een laag en middeninkomen komen nog amper aan een woning. Zij voelen zich niet meer welkom in hun eigen stad. Het aantal reacties op één woning via Woonnet Rijnmond is gemiddeld van 71 naar 325 gestegen, het aantal woningzoekenden is met de helft toegenomen. Dat is het gevolg van beleidskeuzes die dit college van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam heeft gemaakt.

Volgens de huurdersorganisaties staan we op een schakelpunt: er moet nu ingegrepen worden om deze verdeelstrategie een halt toe te roepen. Een eerlijker en socialer woonbeleid is hard nodig.

Op dit moment vinden ook gesprekken over de prestatieafspraken plaats. De huurdersorganisaties hebben wethouder Kurvers laten weten dat tekenen van die afspraken over Rotterdam bij voortzetten van zijn woonbeleid “zeer lastig en niet uitlegbaar aan al die duizenden woningzoekenden zal zijn”.

 

Meer over de Rotterdamse woonvisie op onze website en bekijk hier zelf de woonvisie.

Tags: , , ,