Woningen in Westland overgenomen door andere woningcorporaties

Vanaf 1 april 2021 huren de Westlandse Vestia huurders van andere woningcorporaties. De woningen zijn verkocht. Verder verandert er niet heel veel. Zo houden alle huurders dezelfde huurcontracten.

Advies door de Huurdersraad

De Huurdersraad heeft in december advies uitgebracht op het voorgestelde besluit van Vestia woningen in Westland, een zogenoemde ‘maatwerkgemeente‘, aan Arcade, Wonen Midden-Delfland, Wassenaarsche Bouwstichting en Wonen Wateringen te verkopen.  Het advies bestaat uit een onderbouwing waarom we positief staan tegenover de verkoop aan deze vier corporaties. Daarnaast ook uit advies hoe om te gaan met de communicatie en participatie van huurders door Vestia in het algemeen en door Arcade, Wonen Midden-Delfland, Wassenaarsche Bouwstichting en Wonen Wateringen voor de oud-Vestiahuurders in het bijzonder en ook het advies aan de corporaties over het beheer, onderhoud en verhuurbeleid van het bezit.

Bekijk ons advies opgesteld in samenwerking met actieve huurders in dat gebied en de reactie van Vestia door op de links te klikken.

Warme overdracht naar andere huurdersorganisaties

We hebben in de laatste twee delen van ons advies de input van de huurders verwerkt uit twee online enquêtes. We gaan ervanuit dat we zo de huurders, Arcade, Wonen Midden-Delfland, Wassenaarsche Bouwstichting, Wonen Wateringen en Huurdersvereniging Maasland en Huurdersvereniging Schipluiden – Den Hoorn, De Vereniging voor Arcade huurders, Huurdersvereniging De Wassenaarsche en Huurders Wonen Wateringen (HWW) een warme overdracht kunnen geven.

We wensen alle oud-Vestia-huurders nog veel woonplezier bij Arcade, Wonen Midden-Delfland, Wassenaarsche Bouwstichting en Wonen Wateringen toe.

Bergeijk, Brielle en Zuidplas nog te gaan

Vestia is halverwege de verkoop van haar woningen in de ‘maatwerkgemeenten’. Pijnacker-Nootdorp en Barendrecht gingen Westland al voor. Bergeijk, Brielle en Zuidplas staan nog in de verkoop. Hierover vinden onderhandelingen plaats tussen Vestia en geïnteresseerde woningcorporaties en faciliterende overheden,

Wordt je woning ook binnenkort verkocht of wil je op een andere manier meedenken met de Huurdersraad Vestia meld je dan aan met e-mailadres voor de nieuwsbrief.

Tags: , ,