Bedankt! Bewonersorganisatie Zuidwijk stopt na 35 jaar

Bestuur van de BOZ in 2021

De Bewonersorganisatie Zuidwijk (kortweg: BOZ) stopt. De Boz bestond altijd uit een groep actieve vrijwilligers die allemaal woonachtig zijn in de Rotterdamse Zuidwijk. Sinds de oprichting eind 1985 zetten de vrijwilligers van de BOZ zich in voor de participatie en de leefbaarheid in Zuidwijk. Zo brachten zij o.a. periodiek de wijkkrant de Zuidwijker uit, organiseerden buurtactiviteiten, fungeerden als inloophuis en ontmoetingscentrum en ondersteunden bewoners. Zo hielpen ze bij het invullen van formulieren.

Veel huurwoningen in Zuidwijk zijn in het bezit van Vestia. De BOZ informeerde de wijkbewoners over de activiteiten en projecten van Vestia. De BOZ trad ook op als belangenbehartiger voor de Vestia huurders uit Zuidwijk. Zo maakte de BOZ zich er hard voor om de signalen en problemen van de Vestia huurders op de kaart te zetten en ging zij geregeld in gesprek met Vestia en de gemeente Rotterdam. Ook voor de Huurdersraad is de BOZ een belangrijke gesprekspartner geweest. De BOZ heeft de Huurdersraad jaren voorzien van nuttige informatie en constructief meegedacht over een goed en eerlijk beleid van Vestia.

De Huurdersraad bedankt de leden van de BOZ die zich jarenlang vrijwillig hebben ingezet voor alle Zuidwijkse bewoners. Hierbij bedanken wij de BOZ in het bijzonder voor hun inzet voor de Vestia huurders. Wij zijn verheugd dat voormalig voorzitter van de BOZ, Jeannette Philips actief bij de Huurdersraad blijft als AR lid.

Wilt u meer informatie over de BOZ of waarom ze hebben besloten te stoppen? Kijk dan naar een film op Botlek TV (via Youtube) of lees meer op de website van de BOZ. Lees hier de laatste wijkkrant De Zuidwijker.

 

 

 

Tags: ,