Woningcorporaties schieten te hulp

Op 9 februari 2021 hebben de andere woningcorporaties bijna allemaal hun steun uitgesproken voor grote plannen van Vestia om weer financieel gezond te worden. Dat deden ze in een congres van brancheorganisatie Aedes. De woningcorporaties gaan meehelpen zodat Vestia verandert van een noodlijdende woningcorporatie naar maar liefst drie sobere, maar financieel gezonde woningcorporaties. Dat biedt weer perspectief voor de huurders van Vestia.

  • Meer informatie over het congres van 9 februari en wat daar is besproken lees je hier op Vestia’s website.
  • De Huurdersraad heeft de woningcorporaties voorafgaand aan het congres in een brief opgeroepen om mee te helpen. Je leest onze brief, het plan van Vestia en nog meer informatie in ons vorige bericht hierover.

Alle huurcontracten blijven ook na splitsen hetzelfde. Wat er verder verandert, wordt in de komende paar jaar steeds verder duidelijk. Wat we zeker weten is dat voor alle drie de nieuwe corporaties ook huurdersorganisaties met genoeg vrijwilligers nodig zijn! Wil je als huurder van Vestia meedenken en doen met de onafhankelijke Huurdersraad en toekomstige huurdersorganisaties in deze interessante periode? Geef je vrijblijvend op om meer te weten te komen over ons vrijwilligerswerk.

Tags: ,