Overzichten van planmatig onderhoud door Vestia in 2021

De Huurdersraad zet zich in voor betere informatie voor de bewonerscommissies en de huurders over wat je aan onderhoud aan je huis en woongebouw kunt verwachten. Dan weet je beter waar je aan toe bent! Daarom vind je in dit bericht meer informatie over het onderhoud in 2021.

Vestia heeft ons een conceptlijst gestuurd met wat er in 2021 aan planmatig onderhoud gaat gebeuren in de kerngemeenten Delft, Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer. We willen een completer overzicht van de werkzaamheden in 2021 en ook dat Vestia een lange termijn (minimaal 5 jaar) doorkijk geeft, maar die hebben we nog niet gezien.

Om allerlei redenen kan onderhoud worden uitgesteld en een planning veranderen. Opeens kan er ergens anders een probleem zijn dat vóór moet gaan, of het kan zijn dat er in jouw gebouw nog ander onderhoud moet worden gepleegd en dat dat dan later in een keer gebeurt, in plaats van steeds een klein beetje. En zo zijn er nog veel meer redenen. Ook kan er komend jaar nog ander onderhoud aan je huis gebeuren dat niet op deze lijst staat. Verder kan de gemeente natuurlijk ook nog in je straat aan de slag gaan met bijvoorbeeld wegen- of rioleringsonderhoud.

De Huurdersraad vindt: liever informatie krijgen die misschien nog verandert, dan helemaal geen informatie krijgen.

Update zomer 2021: inmiddels heeft Vestia de onderhoudsplannen in 2021 voor jouw complex online gezet. Als je inlogt bij Vestia krijg je die plannen te zien. We dringen nog steeds aan bij Vestia om ook de langere termijnplannen te publiceren en alle plannen gewoon openbaar te maken.

Voor sommige gemeenten staan onderhoudsplannen in de prestatieafspraken/-biedingen opgenomen.

illustratie

foto ter illustratie

Tags: ,