Woningen van Vestia in gemeente Barendrecht overgenomen

De Huurdersraad heeft een positief advies uitgebracht op het voorgestelde besluit van Vestia woningen in Barendrecht aan Havensteder, Wooncompas en Patrimonium Barendrecht te verkopen. De verkoop van deze maatwerkgemeente is rond. Het advies bestaat uit een onderbouwing waarom we positief tegen de verkoop staan. Daarnaast wordt omschreven hoe om te gaan met de communicatie en participatie van huurders door Vestia in het algemeen en door de nieuwe corporaties voor oud-Vestiahuurders in het bijzonder. Daarbij wordt de nieuwe corporatie geadviseerd over bijvoorbeeld beheer en onderhoud. Deze informatie komt o.a. bij de huurders en bewonerscommissies vandaan via onder meer een enquête. We gaan ervan uit dat we zo de huurders, de corporaties en huurdersorganisaties een warme overdracht kunnen geven.

Bekijk hier ons advies. Dat is opgesteld in samenwerking met actieve huurders in dat gebied. De reactie van Vestia hierop lees je hier: Reactie Vestia op advies Huurdersraad.

We wensen alle oud-Vestia-huurders nog veel woonplezier bij Havensteder, Wooncompas en Patrimonium Barendrecht toe.

Wordt je woning ook binnenkort verkocht of wil je op een andere manier meedenken met de Huurdersraad Vestia meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

Tags: , ,