Advies huurverhogingsbeleid 2019 Vestia

Ook dit jaar verhoogt Vestia de huren maximaal. De Huurdersraad is het hier niet mee eens en wij hebben dit aangegeven in ons advies

De Huurdersraad heeft aangegeven dat Vestia zich alvast moet houden aan het Sociaal Huurakkoord waarin is afgesproken dat de huren minder gaan stijgen. Verder hebben we benadrukt dat door de maximale huurprijsverhoging de prijs-kwaliteitsverhouding van woningen nog meer verslechtert. Hiernaast scoort Vestia slecht in de Aedes Benchmark op betaal- en beschikbaarheid, ze presteert dus minder dan andere woningcorporaties. Tot slot vinden we dat de huur beter wat meer kan stijgen bij een nieuwe huurder, dan bij de trouwe huurders.

Ondanks onze argumenten tegen het huurverhogingsbeleid, is Vestia niet ingegaan op ons advies. Wij betreuren dit enorm. De huurverhoging is namelijk al jaren buitensporig groot en wij vinden niet dat huurders de dupe moeten zijn van de problemen van Vestia.

Vestia heeft aangegeven punten van ons advies mee te nemen in de herijking van het verbeterplan. Hopelijk levert dit beter nieuws op!

Meer informatie over de het huurverhogingsbeleid 2019:

Tags: , , , ,