Woningcorporaties en Urgenda zetten zich in voor duurzame en betaalbare woningen

Op 15 februari hebben Urgenda en woningcorporaties een persconferentie in Den Haag gehouden. Ze vertelden 100.000 huurwoningen te willen verduurzamen. Door verduurzaming krijgen huurders een lagere energierekening. Hoe willen woningcorporaties dit voor elkaar krijgen? Door de verhuurdersheffing, een belasting die alle woningcorporaties moeten betalen, voortaan te gebruiken voor het verduurzamen van sociale woningen. Dan komt de belasting weer bij de woningcorporaties terecht.

Ook Vestia was aanwezig om steun te geven aan dit plan. Dit doet de Huurdersraad goed, en wij zijn blij dat Vestia zich op deze manier hard maakt om haar woningen te verduurzamen. In ons Jaarplan stellen wij namelijk dat Vestia met plannen moet komen voor verduurzaming, waarbij betaalbaarheid en lagere energielasten aandachtspunten zijn. Wij vinden deze actie een stap in de goede richting.

Wil je meer weten over de actie van Urgenda en de woningcorporaties? Kijk dan op de website van Urgenda: http://news.smart.pr/urgenda/co2-reductie-woningcorporaties-en-urgenda

Tags: , ,