Huurder zorgt voor oplossen van natte achterpaden

Bewoonster Nel van der Veer had een probleem in haar woonomgeving en kwam in actie. Met resultaat. Na jarenlange wateroverlast – de achterpaden stonden regelmatig blank – lukte het haar en haar buurt in samenwerking met de Bewonersorganisatie Zuidwijk (BOZ) en de Huurdersraad om het probleem door Vestia op te doen pakken. De oplossing: het plaatsen van kolken en drainage in de achterpaden van de Rotterdamse straten Elskamp en Emelerkamp is nu in uitvoering.

Wat was er aan de hand?

Na grootschalig onderhoud in haar complex bleek de afwatering van de achterpaden niet overal in orde. Er waren bij twee achterpaden geen kolken geplaatst, waardoor het water niet kon weglopen na een regenbui. In die periode ging Vestia door de bekende crisis en werd het probleem niet verholpen. Natte kruipruimtes zorgden voor schimmel. Na regenval waren de achterpaden nauwelijks meer toegankelijk. Vestia bood geen oplossing.

Samenwerking

Jeannette Philips van de BOZ vroeg waar de bewoners nou echt tegenaan lopen in de wijk waar de Huurdersraad bij zou kunnen helpen. Nel gaf aan dat het waterprobleem moest worden opgelost. De Huurdersraad heeft de zaak bij Vestia aangekaart. Bij de BOZ is een bespreking geweest erover met Vestia.

Oplossing

Vestia heeft inmiddels een kolk bij de achterpaden bij de Elskamp geplaatst en één pad verder, tussen de Elskamp en de Emelerkamp zijn ze nu bezig de andere kolk te plaatsen. In totaal zijn er 12 kolken geplaatst in de achterpaden. Volgend jaar wordt nog drainage aangelegd.

Nel van de Veer is blij met de oplossing en de samenwerking met de BOZ en de Huurdersraad die leidde tot de oplossing die uiteindelijk door Vestia wordt uitgevoerd. “Samen sta je sterk”.

 

Fotorapportage:

De overlast | De uitvoering | Een nieuwe kolk geplaatst

 

Tags: , ,