Belastingdienst gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter inzake Inkomensafhankelijke huurverhoging

Massaal gereageerd op bezwaar tegen inkomensafhankelijke huurverhoging

Massaal is er door huurders van Vestia gereageerd op onze oproep om bezwaar te maken tegen de inkomensafhankelijke huurverhoging over de periode 2013 tot 1 april 2016.
We krijgen nu bij de Huurdersraad vele telefoontjes binnen met de vraag wat er nu gaat gebeuren met de verwerking van het bezwaar.
Ook zijn er huurders, die zich zorgen maken over het feit, dat ze van de Belastingdienst nog geen bevestiging van ontvangst hebben ontvangen.
Daarom hebben wij contact opgenomen met de Belastingdienst.

Huurders maken bezwaar.


Informatie van de Belastingdienst

De Belastingdienst geeft de volgende informatie :

1. Iedereen, die bezwaar heeft gemaakt voor 1 juli 2018 ontvangt uiterlijk per 1 augustus een bevestigingsbrief.
2. Iedereen, de na 1 juli bezwaar heeft gemaakt ontvangt voor 1 september een bevestigingsbrief.
3. Iedereen, die nu nog bezwaar maakt ontvangt uiterlijk per 1 oktober een bevestigingsbrief.
4. De Belastingdienst gaat in hoger beroep. Dit betekent dat er inhoudelijk NIET gereageerd zal worden totdat de uitspraak in hoger beroep bekend is.
5. De Belastingdienst kon nog niet aangeven wanneer de zaak in hoger beroep wordt behandeld.
6. Tot die tijd zal een ieder moeten wachten op meer duidelijkheid.

Wij hebben de Belastingdienst gevraagd ons als Huurdersraad te informeren wanneer de datum van hoger beroep bekend is.  Blijf de berichtgeving volgen op onze website.

7 Antwoorden op “Belastingdienst gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter inzake Inkomensafhankelijke huurverhoging”

  1. J. Bregman

    Wij hebben ons bezwaar aangetekend verzonden op 26 juni 2018, er is via een brief gereageerd op 12 juli 2018. Deze brief is wel van het Ministerie van Financiën. De Belastingdienst heeft het dus bij hen neergelegen. Nu maar afwachten.

  2. A.J.van hal

    Ik heb via het magazine Huurwijzer vernomen van deze gang van zaken. Gaarne wil ik weten of ik hier nog wat mee kan doen.

  3. G Swiers

    ook ik heb bezwaar ingediend over de periode 2013-2016 .Wel heb ik een ontvangstbevestiging ontvangen maar daarna niks meer gehoord van de blauwe enveloppen maffia. Wie wel is mijn vraag?