Geraniums zorgen voor verbinding in Zuidwijk

Stralende leden van de bewonersorganisatie Zuidwijk; vlnr Ria van Beveren, Zita Kruidhof, Aad Wolter, Jeannette Philips, Annemieke van Houte

Johan Geurts doet ook mee.

De Huurdersraad stelt een groot belang in actieve huurders en in de verbinding. Dat vinden we belangrijk en dat steunen we. Daar gaan we geregeld aandacht aan geven. Uit waardering. En het is erg belangrijk. Goed voorbeeld doet volgen.
Zo was er op zaterdag 26 mei een leuke actie : Voor de zesde keer op rij organiseerde de Bewonersorganisatie Zuidwijk een Geraniummarkt. Nu staan geraniums meestal in directe verbinding met “achter de geraniums zitten”. Nu, het tegendeel is waar. De Bewonersorganisatie Zuidwijk zorgt ervoor dat iedereen in Zuidwijk kan meedoen.
Het idee is heel eenvoudig en daarmee voortreffelijk en doeltreffend. Enkele weken van tevoren kunnen alle wijkbewoners opgeven of zij drie geraniums willen hebben om hun tuintjes en balkons op te zomeren. Bijna 1000 (!) mensen komen op zaterdag 26 mei hun geraniums ophalen. Het opgeven dat je meedoet leidt al tot contacten. Bij het ophalen van de geraniums is er volop tijd voor een praatje en de koffie staat klaar in de wijkwinkel. Vele mensen zie je er letterlijk vrolijker van worden wanneer ze de geraniums meekrijgen. En we weten allemaal dat groen in je straat de bewoners gelukkiger maakt en ….. betrokken bij hun wijk.

Gelijk even onderling contact met een kop koffie.

Blije mensen leiden tot blije mensen. Zo is het ook met het weer. Als de zon schijnt zijn mensen in de regel vrolijker. Die zaterdag scheen de zon ook volop en dan  ook nog eens de fleurige geraniums, het recept voor een uitstekende en plezierige sfeer. De gesprekken met de organiserende mensen waren dan ook leuk en stimulerend.
Elly van Houte, secretaris : “we doen dit nu voor de zesde keer op rij, het versterkt het contact in de wijk”. “Jammer dat de nieuwbouw nog niet echt massaal meedoet”. “We houden vol en dan gaat dat zeker ook lukken”.

Duidelijke aankondiging in frisse opmaak

“Het is best moeilijk om mensen te activeren, vervolgt Jeanette Philips, het kost tijd en je moet er veel voor doen. Het is het meer dan waard”. Bescheidenheid siert deze mensen. Bijna 1000 bewoners weten zij uit hun huis te krijgen. Een prachtig resultaat. “We zijn de ogen van de wijk, zegt Jeanette Philips, wat we horen leggen we op de juiste plaats bij gemeente en bij Vestia.

“Het is wel erg jammer dat Vestia de bekende medewerkers van klantencontact heeft verplaatst en nu achter de telefoon is gekropen”, brengt Elly in. De mensen achter de telefoon doen hun best en weten vaak niet waar de woning staat en hebben geen idee hoe deze er uit ziet. Dat leidt tot verwarring en vertraging en veelal tot irritaties. Nee hoor, direct contact met de Vestia-medewerker werkt beter en daar blijven we ons voor inzetten”. “Zo is het en Vestia en de gemeente weten dat ook, brengt Jeanette in met een veelzeggende glimlach.

Met trots laat Elly de wijkkrant zien. Ziet er professioneel uit en wordt met liefde gemaakt. De leden van de bewonersorganisatie zorgen voor de inhoud, Annemieke van Houten zorgt voor de indeling en de frisse uitstraling.

De actieve leden van de bewonersorganisatie Zuijdwijk verdienen alle lof en steun. Met een leuke actie weten zij 1000 bewoners te vinden en te betrekken. Een weg hoe je mensen weet te bereiken.

Laat de geraniums maar bloeien en de symboliek vertellen van deze actie : Een klein presentje met goede en langdurige verbinding in de wijk.

Tags: ,