Het gaat goed met ons wensenlijstje

Wij hebben een wensenlijst op onze website uitgewerkt: een greep uit de verwachtingen richting Vestia. Daarin ligt ons motto ten grondslag: dat de huurder (weer) tevreden is met Vestia. We hebben erg goed nieuws: Vestia heeft inmiddels een groot deel van de wensen voor een groot deel ingewilligd.

 

Wens № 1: open zijn op vrijdag

Op zeer korte termijn zal Vestia dit realiseren, we laten Vestia verder zelf communiceren met al onze mede-huurders over deze positieve ontwikkeling.

 

Wens № 2: de basiskwaliteit omschrijven

Nu de basiskwaliteit er is, hebben we een document om een goed gesprek over te hebben. Belangrijk is dat Vestia, en dat bleek ook uit een recente uitspraak van de Geschillencommissie, de basiskwaliteit transparant en inzichtelijk maakt. We denken aan plaatsing van de normen op de Vestia-website of achter de inlog, dat wordt een nieuwe wens.

 

Wens № 3: geen vrij hoeven te nemen voor reparaties

De Geschillencommissie heeft al diverse keren opmerkingen gemaakt over zaken waarbij huurders herhaaldelijk thuis (van werk) moesten blijven voor reparaties die niet in één keer werden opgelost. Super vervelend! Huurders kunnen heel beperkt al zelf een reparatie inplannen, maar meer afstemming is nog niet geregeld. Een kans die we met Vestia blijven bespreken.

 

Wens № 4: garantie veiligheid- en mobiliteit ouderen Wens №5: werk aan doorstroming

We hebben deze wensenlijst al uitgewerkt in een memo en ook een bespreekpuntenmemo “inzet Vestia” retour gekregen. Beleid voor huurders op leeftijd moet met gemeenten worden afgestemd, deze inzet zal dus ook landen in prestatieafspraken tussen gemeenten, Vestia en de Huurdersraad. We zijn dus hard op weg om deze wens te realiseren!

 

We hebben nog meer wensen over uiteenlopende onderwerpen. Die staan bijvoorbeeld in onze adviezen en in ons jaarplan. Onze standpunten komen tot stand door heel regelmatig huurdersraadplegingen te doen, de Huurdersdag te organiseren, enquêtes te mailen en natuurlijk via onze actieve huurders (bijvoorbeeld werkgroepen en de Algemene Raad).

Tags: , , ,