Nieuws over de huren in 2018

Zoals eerder aangegeven komt er een maximale huurstijging aan. Er is nu reactie op onze adviesbrief van 20 februari en uitzicht op wat er gaat gebeuren met huren, betaalbaarheid en beschikbaarheid dit jaar.

 

Wij hebben een brief van Vestia (klik om te lezen)  ontvangen nadat wij ons oordeel over de huurverhoging opstelden. De volgende stappen worden nu gezet:

  1. Vestia corrigeert woningwaarderingen waardoor niemand vanaf 1 juli meer te veel betaalt
  2. Vestia zet het proces van huurverhogingen dit jaar door
  3. de Huurdersraad doet suggesties voor de verbetering van de beschikbaarheid van sociale woningen van Vestia (doorstroming)
  4. We gaan door met belangenbehartiging van en namens huurders bij Vestia.

 

Ons volgende project?

Wij gaan een uitgebreide inhoudelijke reactie op het Ondernemingsplan van Vestia geven. Dat plan is nu nog in de maak. In het Ondernemingsplan worden de ambities (wat) en de werkwijze (hoe) van Vestia op de lange termijn omschreven. Gisteren hadden we Jeroen Frissen, directeur strategie, te gast om dit Ondernemingsplan toe te lichten. De Algemene Raad wordt betrokken bij de totstandkoming van het advies. We schrijven op onze website over dit advies.

Tags:

2 Antwoorden op “Nieuws over de huren in 2018”

  1. Soraya

    Wat houdt de maximale huirstijging in? De huur is a heel hoog voor mijn inkomen en ik ben alleenstaande moeder met twee kinderen en studerend. Laat staan de afrekeningen van de stookkosten die niet kloppend belachelijk hoog zijn. Kunnen jullie daar is een keer echt oprecht iets aan doen. Ik zal een klacht indienen, moet dit bij jullie?

  2. Maurice

    Ik ben een gescheiden vader. Betaal voor mijn salaris veel alimentatie die elk jaar een verplichte indexering heeft. De huur wordt ook elk jaar hoger en mijn salaris blijft gelijk. Ik kom op een punt uit dat ik m’n huur nog maar net kan betalen. Bij wie moet ik zijn om dit aan te geven om te zien of hier iets aan gedaan kan worden