Ons lidmaatschap van de Woonbond is opgezegd

Vanaf 1 januari 2018 eindigde het lidmaatschap van de Huurdersraad bij de Woonbond. Dit betekent voor huurders van Vestia niets: ons lidmaatschap was géén lidmaatschap voor alle individuele huurders met individuele vragen. Bewonerscommissies met hun vragen kunnen gewoon bij ons terecht, wij weten de antwoorden op hun vragen.  

 

Waarom deze opzegging?

In onze optiek is het geld van Vestia geld van huurders. Het lidmaatschap van de Huurdersraad van de Woonbond wordt van huurdersgeld betaald. Omdat het lidmaatschap geen voordelen bleek op te leveren voor huurders van Vestia (gedurende vijf jaar lidmaatschap), is het lidmaatschap opgezegd.

 

Individuele huurders en leden van bewonerscommissies kunnen natuurlijk altijd een persoonlijk lidmaatschap nemen bij de Woonbond.

 

Belangenbehartiging is belangrijk

Wij vinden landelijke belangenbehartiging van huurders erg belangrijk, zodat politieke partijen en de wetgever onze belangen niet uit het oog verliezen. Waar mogelijk en nuttig ondernemen we actie om de belangen van de Vestia-huurders per 2018 ook op landelijke agenda te krijgen. Vergeet niet: je eigen stem op lokale politieke partijen (gemeenteraadsverkiezingen) en landelijke politieke partijen (landelijke verkiezingen) is bijzonder veel waard, want de politiek en ambtenarij stuurt het beleid en de woningcorporaties aan, zowel lokaal als vanuit Den Haag.

 

Contact of advies? Nieuw: nu ook een chatfunctie.

Wij luisteren en beantwoorden je vragen, het maakt niet uit of je die stelt namens jezelf of een bewonerscommissie. Bijvoorbeeld over het huurdersrecht of over hoe om te gaan met problemen. Wil je advies, dan kun je zelf kiezen: bel, mail of gebruik Twitter of Facebook. Nieuw is de optie om via onze website een (privé) chat met ons te starten. Mocht het gebeuren dat we het antwoord echt niet weten, dan gaan we het voor je opzoeken en onderbouwen. Je vragen zijn altijd binnen 2 werkdagen beantwoord.

 

De Huurdersraad zet zich in voor prettig, veilig en gezond wonen in een Vestia-woning. Wij zijn een onafhankelijke stichting door en voor huurders en zijn géén onderdeel van Vestia. Wij houden toezicht op Vestia, vanuit het perspectief van de huurder. Door het beleid van Vestia te beïnvloeden dragen we bij aan een prettiger leefomgeving. En als het fout gaat met bijvoorbeeld servicekosten en de huurder blijkt benadeeld te zijn, dan zorgen wij dat jij terugkrijgt waar je recht op hebt.  

Tags: ,