Onze plannen voor 2018

Waar besteden we volgend jaar onze energie, tijd en woorden aan? Lees snel verder en laat je tips voor ons achter.

 

 

Jaarplan 2018

In 2018 worden 3 huurdersonderwerpen leidend voor onze activiteiten:

 1. Onderhoud en woningkwaliteit: hét onderwerp van

  Klik op de afbeelding om het hele jaarplan als pdf te lezen en/of downloaden

  onze Huurdersdag 2017. We hebben het over de basiskwaliteit van woningen, klanttevredenheid en reparaties.

 2. Langer en eerder thuis: meer mensen die eigenlijk hulp nodig hebben om zelf veilig thuis te kunnen wonen blijven/komen in een sociale woning en daar moet goed mee worden omgegaan. Veiligheid, mobiliteit en een overlastvrije omgeving zijn rechten waar wij voor staan. We drongen al aan op beleid en dat gaat er in april/mei komen, maar daarna moet het ook in prestatieafspraken met gemeenten worden vastgelegd.
 3. Betere afspraken tussen steden en Vestia: 2017 was voor ons het tweede jaar met prestatieafspraken conform de Warmtewet. We concluderen dat er best veel te verbeteren valt, hoewel er ook dingen goed gaan. We gaan onder andere meer contact opnemen met gemeenteraden om onze – jullie – huurdersbelangen goed onder de aandacht te brengen.

 

Beleidsplan 2018-2023

 

klik op de afbeelding om het hele beleidsplan als pdf te lezen en/of downloaden

Natuurlijk beschrijven we elk jaar nieuwe doelen , maar regelmatig duren ontwikkelingen en voornemens wel wat langer. Zoals groeien en verbeteren over de lange termijn. Daarom hebben we in ons beleidsplan omschreven hoe we van een “huurdersorganisatie” naar een “organisatie voor huurders” gaan, in ons plan staan onder andere:

1. Meerjarenvoornemens ten aanzien van lobby (denk aan: gemeenteraden, regio’s, de provincie, het rijk) – denk maar eens aan de Verhuurderheffing die we willen gaan bestrijden.

2. Voornemens ten aanzien van extra voordelen voor huurders – misschien scheelt een gezamenlijke optionele inboedelverzekering alle huurders wel geld en uitzoekwerk? – we gaan dit serieus onderzoeken

 

 

Wat vind je van onze plannen?

Wil jij bijdragen? We zoeken een nieuw bestuurslid en er zijn twee posities vacant in de Algemene Raad: één voor de gemeenten buiten de Randstad en één voor de gemeente Rotterdam.   

Tags:

5 Antwoorden op “Onze plannen voor 2018”

 1. Boeijen szulc

  Vooral het veilig thuis wonen?Op de vuurplaat botter 1&2 Rotterdam.zijn er plankjes op de galerij getimmerd,daar vallen en struikelen wij(senioren Bejaarden over)Is niet met rollator te belopen.Op een brancard hoppen de zieken er bijna af.met een boodschappen karretje is het een uitdaging dat heel veel moeite kost.

 2. Hier in de wijk Hoogvliet middengebied gaat het met sprongen achteruit. De tuinen is een grote puinhoop zowel de huurders alsmede de verkochte woningen. Heb al eerder bij Vestia geklaagd hierover. En de straten en stoepen gaan er niet op vooruit val risico wordt steeds groter. omgeving Ab Meniststraat Hoogvliet .

 3. Laurette van de Huurdersraad

  Hé wat een vervelend verhaal, hoe kan dat nou? Heeft u dit bij Vestia al een keer gemaild als een ‘klacht’ via het klachtformulier? Bel ons anders een keer, dan nemen we de opties door. Veiligheid is écht heel belangrijk, die moet gewoon gegarandeerd zijn.

 4. Laurette van de Huurdersraad

  We doen ons best, ook voor u. Heeft u al een bewonerscommissie in de omgeving, want dat draagt doorgaans bij aan een verbetering van de kwaliteit van de leefomgeving?