Toezeggingen van Vestia op onze Huurdersdag

Wat een ervaring was onze Huurdersdag 2017. 430 huurders verwelkomden we dit jaar op onze feestelijke locatie. Uit de mond van het bestuur en de directie van Vestia hoorden we diverse concrete toezeggingen aan huurders, hier komen ze:

 

 1. Vestia gaat in 2018 open op vrijdagmiddag
 2. Er is de komende drie jaar aandacht voor de verbetering van klantvriendelijkheid en onderhoud
 3. Niet alleen de buitenkant van de woningen en de aanpak van achterstallig onderhoud, te beginnen in Rotterdam-Zuid, maar ook de binnenkant van de woningen, staat centraal bij Vestia. Gedacht wordt aan een “APK-keuring voor de kwaliteit van de woningen binnen
 4. Vestia gaat weer meer ‘de wijk in’ om eerder en langer thuis goed te kunnen begeleiden
 5. De woningen die geschikt zijn voor ouderen worden gekoesterd omdat deze in de toekomst hard nodig zullen zijn
 6. Er zullen aanpassingen komen aan gemeenschappelijk ruimten om veilig langer thuis wonen mogelijk te maken
 7. Vestia gaat zich hard maken voor meer bewonerscommissies

 

Dit is het eerste artikel over de Huurdersdag 2017. Lees meer:

Verder staat ons jaarplan 2018 online.

Tags: , ,

3 Antwoorden op “Toezeggingen van Vestia op onze Huurdersdag”

 1. Mevr. A.G. Toet

  Ik ben huurder van een 55+ flat in Maassluis. De woningen worden op dit moment gerenoveerd. Door de renovatie ontstond er in mijn woning een gaslek . Stedin de netbeheerder heeft het lek gevonden en gerepareerd. De oorzaak: een sterk verouderde gasmeter! Een levensgevaarlijke situatie. Er zit geen ingebouwde beveiliging op deze gasmeters. Kan hier serieuze aandacht aan worden geschonken in vorm van de hierboven voorgestelde APK keuring? Mijn adres is Elzendal 38, 3142 LD Maassluis

 2. Goedendag, ik lees hier alleen maar over de stad Rotterdam e.o. waar zijn de reacties van de overige dorpen en steden waar vestia woningen heeft? ik zie ze nergens namelijk.
  Wij hebben en hopelijk worden deze nog serieus genomen, enorme tocht/kieren/naden, deze zijn nu gerepareerd althans de enorme naden/kieren tussen buitenmuur en kozijn en aangezien wij op de achterzijde van het huis pal op het Noorden liggen geeft dat een enorme kou door allerlei kiertjes en naden etc. nu nog boven op de achterste kamers daar hebben ze in 2015 of 16 (weet ik niet meer precies) de opendraaiende ramen vervangen compleet! met dubbelglas maar met een rooster erin en juist dat rooster sluit niet 100% af, een aannemer die voor Vestia onderhoud doet is komen kijken, nee niet toen die harde Noordenwind hierachter op de gevel stond te blazen maar pas nadat er een westenwindje stond een briesje ja dan voel je niks natuurlijk.
  Ik pleit ervoor om deze ramen met dubbelglas incl. rooster te vervagen voor een een geheel dubbelglas zonder roosters, zou een verademing zijn denk ik zoo maar, ondanks de cv tocht je weg op die kamers, zal mij benieuwen hoe Vestia hier nog op gaat reageren want tot op heden heb ik nog niets vernomen.
  Wel over de schoorsteen die doormidden is gescheurd daar gaat ze wel wat aan doen want het gevaar bestaat dat deze bij een volgende storm van het dak kan waaien en dan maar hopen dat er niet iemand onder loopt/staat, de schade zal enorm zijn, vandaar dat dit de eerste prioriteit zal zijn, schoorsteen wordt overigens niet meer gebruikt, nergens meer voor aangezien alle aangesloten kanalen van vroeger anders zijn geworden, kortom de schoorsteen kan voor 2/3 afgebroken worden, is een heel veilig idee lijkt mij.

  Met vriendelijke groet, H.Bos

 3. M.van der Velden

  Ook ik heb bij vervanging van een paar ruiten luchtroosters gekregen. Bij mij zitten ze op de zuid-west kant. Er komt inderdaad kou en wind via het rooster de woning in.
  Volgens mij is het niet mogelijk om deze volledig af te sluiten zodat wind en kou niet voelbaar is.