Dit willen wij van Vestia № 4: Garantie veiligheid- en mobiliteit ouderen

Wij zouden graag willen van Vestia dat ze:

 

Woon-basisbehoeften van oudere huurders garanderen, namelijk: mobiliteit en veiligheid.

 1. De mobiliteit van de huurder wordt gegarandeerd voor zover Vestia deze kan beïnvloeden. Dat betekent dat de huurder(s) zelf uit de woning naar straat kan komen en andersom.
 2. De veiligheid van het gebruik van de woning is gegarandeerd voor huurder en omwonenden.
 3. Indien de WMO en/of Vestia bepaalde aanpassingen aan de woning niet kunnen of willen realiseren waardoor de mobiliteit of veiligheid niet zijn gegarandeerd, dan doet Vestia inspanningen om de huurder(s) naar een passende woning te laten verhuizen.

 

Achtergrond

 • 30% van de Vestia-bewoners is 65+ en hun leeftijd neemt behoorlijk snel toe. Deze groep verhuist amper. We kennen veel situaties van huurders die eigenlijk niet in een geschikte woning wonen of aanpassingen nodig hebben. Mensen moeten het lang zelf redden in hun woning (“zelfredzaamheid”), eventueel met de hulp van de gemeente (“Wet Maatschappelijke Ondersteuning”)
 • Vestia moet aan alle gemeenten elk jaar aantonen wat zij doen voor deze groep woningzoekenden/inwoners en hierover worden afspraken gemaakt per gemeente met gemeente én ons
 • Vestia heeft beloofd dit jaar te omschrijven hoe ze omgaan met oudere mensen
 • Wij hebben een werkgroep “wonen met zorg” die bestaat uit experts en ervaringsdeskundigen

 

Hoe denk jij hierover? Heb je hier zelf mee te maken of wil je meedenken?

Tags: ,

Een antwoord op “Dit willen wij van Vestia № 4: Garantie veiligheid- en mobiliteit ouderen”

 1. Mevr.L.Rowe

  Het zou fijn zijn als Vestia het hoogteverschil bij de voordeur ( 12 cm.) zou kunnen aanpassen. Via WMO is dit voor ons onbetaalbaar i.v.m. eigen bijdrage.
  Op onze galerij liggen levensgevaarlijke poreuze platen met ongelijke ijzeren strippen ertussen. We zijn al zeker 5 jaar bezig om dat te laten veranderen, tot op heden zonder resultaat. Wel is Vestia het ermee eens dat er wat aan gedaan moet worden. Maar wanneer???