Aantal sociale woningen blijft onzeker

Vestia heeft vorig jaar aangegeven wat de verdeling per gemeente tussen het aantal sociale en vrije sector woningen zal zijn in de toekomst.  De percentages per gemeente wisselden flink: in Den Haag blijft (als het aan Vestia ligt) 90% van de woningen sociaal, in Zuidplas 80%, in het Westland maar 60%. 

Deze percentages waren voorstellen. De laatste ontwikkeling is dat hiervoor nog geen akkoord is gegeven: er moeten nog gesprekken plaatsvinden met gemeenten en andere belangrijke partijen omdat niet iedereen positief is over de afname van het aantal sociale woningen. Hierbij zal ook het ministerie van Binnenlandse Zaken aanwezig zijn. Wij stuurden het ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) een korte reactie voor duidelijkheid: wat kunnen wij nu voor rol spelen?

Betaal- en beschikbaarheid van sociale, betaalbare woningen, is belangrijk voor huurders en dus automatisch voor ons. Onze negatieve reactie op een aantal van de voorstellen waarbij er veel sociale woningen verdwijnen, heeft er onder andere toe geleid dat Vestia de plannen niet zomaar kon doorvoeren. Nu start overleg, waarbij in gezamenlijkheid wordt gekeken of er ruimte is om meer woningen sociaal te houden.

We blijven inzetten op maximaal behoud van sociale woningen waar nodig. Onze speciale aandacht zal uitgaan naar het Westland en enkele kleinere gemeenten. Er zijn ook steden waar geen sociale woningen zullen verdwijnen.

4 Antwoorden op “Aantal sociale woningen blijft onzeker”

 1. FLM Rennes Zoetermeer

  Waar ik over wil klagen ( heb niks met commentaar over bovenstaande te maken) Ik wil dit kwijt.
  Het word in Februari 2018 10 jaar geleden is dat onze buitenboel geverfd is. Hoe schandalig is dit. Ik heb al meerdere keren geklaagd, maar help niet. Er word gezegd, we zijn door de wijk gereden, ziet er nog prima uit. Is absoluut niet waar. Ze hoeven bij mij nooit wat te doen. Is alleen maar geld innen. SCHANDALIG. Ik woon hier 30.5 jaar. Dat deden ze de eerste jaren ook niet. Dit huis is onderdehand wel afbetaald. Ik erger mij hier zo aan, en meerdere buren. Kan echt niet. Sorry dat ik dit hier schrijf. Ik weet niet waar ik dit anders moet doen.

 2. Waar ik over wil klagen is waarom het zo vreselijk moeilijk is om een andere woning te krijgen. ik laat een super grote eengezinswoning achter maar krijg geen voorrang. ik woon hier alleen , er kan een heel gezin in. ik wil graag kleiner en mijn oude dag slijten in het centrum , waar ik wil wonen krijg ik niet , omdat er urgente gevallen voor gaan , zo kom ik hier dus nooit weg , sta al 15 jaar ingeschreven,,,, schandalig

 3. Petra de Hoog

  Beste heer/mevrouw Rennes,
  Fijn dat u ons weet te vinden. Als u ons in de toekomst wilt bereiken, kunt u natuurlijk ook altijd telefonisch contact opnemen. Wat betreft het schilderwerk, 10 jaar klinkt inderdaad lang. Als ik het goed begrijp heeft u met Vestia hierover contact gehad. Heeft u ook al een officiële klacht via de site van Vestia hiervoor ingediend? Mocht dit niet het geval zijn dan adviseren wij u dit alsnog te doen. Op die manier komt het bij de verantwoordelijke manager terecht.

 4. Petra de Hoog

  Beste mevrouw Heskes,
  We willen graag met je meedenken maar dan hebben we nog wel aanvullende informatie nodig. Zou je hiervoor telefonisch contact met ons willen opnemen.