Ontlabeling: einde traject, tip bewonerscommissies

De beantwoording op ons advies (ont)labeling 55+ is nu binnen. Daarmee zijn wij als Huurdersraad aan het eind van dit traject, maar: nu mogen bewonerscommissies adviezen uitbrengen. Wij hebben wel tips voor hen.

 

Lezen over advies en adviestraject? Ga naar Advies over (ont)labeling 55+. De reactie van Vestia doornemen? Dit is de reactie.

 

Als een wooncomplex echt een label (55+) verliest, dan kunnen bewonerscommissies en bewoners met Vestia in gesprek over (nieuwe) leefregels, zodat er in ieder geval duidelijkheid is over hoe de oorspronkelijke en nieuwe bewoners prettig kunnen samenwonen in een complex. Elkaar ergens aan kunnen houden of herinneren is natuurlijk makkelijker dan in het luchtledige over behoeftes (“rust”, “ongestoord”) praten.

 

Alle betrokken bewonerscommissies die nu een adviesaanvraag gaan ontvangen wensen we veel succes, degenen die behoefte hebben aan tips of uitleg kunnen ons uiteraard contacteren!

Tags: , , , , , ,

Een antwoord op “Ontlabeling: einde traject, tip bewonerscommissies”

 1. Geachte Heer/Mevrouw van Huurdersraad Vestia,
  Al vanaf dat er spraken is dat wij ons label kwijt raken van onze seniorenflat leef ik elke dag met spanning want wij hebben 7 jaar geleden voor deze seniorenflat gekozen omdat ik niet meer de trap op kan ,ook vanwege mijn gezondheid wilde we vertrekken na 35 jaar prettig gewoond te hebben in een eensgezinds woning wij waren er echt aan toe gezellig en rustig te leven wat tot op heden redelijk is en wij bewoners doen er al veel aan om gezellig te wonen en dat allemaal word je in een klap ontnomen.
  Onze seniorenflat staat bekend als de schoonste flat uit de buurt omdat wij niet van rommel houden en op elkaar kunnen rekenen.
  Als u eens de tijd wil nemen om eens in onze seniorenflat te komen kijken waar u van Harte Welkom ben want het is echt een verademing fris schoon en gezellig in vergelijking met de andere twee flats waar iedereen in word gestopt en harde muziek word gedraaid ,vuil naar beneden word gegooid, meubels en matrassen die soms een of twee weken blijven liggen, in die flat word er geplast in en buiten de lift, op alle galerijen is het verschrikkelijk smerig en ga zo maar door.
  Dus Geachte Heer/Mevrouw je moet eens indenken dat zo een paar van die families bij ons komen wonen ……ja dat word echt mijn dood zo ben ik er mee in de weer en onze mede bewoners denken er ook zo over.
  Vandaar dat wij liever de status van Seniorenflat graag zo willen houden en zijn ouderen genoeg die bij ons graag willen wonen gezellig met een prachtige tuin voor onze flat die ik zelf onder houd, ja waar vind je dat nog.
  Ik hoop dat u dit met ons kan delen.

  Met de Hartelijke Groeten
  Jan N