Veilige Buurt-app

Wist je dat er elke 3 minuten in Nederland een inbraak plaats vindt? Dit is veel te veel en onnodig, want buurtbewoners kunnen hier zelf heel eenvoudig wat aan doen en jij dus ook. Misschien heb je er al iets over gehoord…..? Buurtpreventie door middel van de zogenaamde “buurt whatsapp groepen”. Al meer dan 15% van de huishoudens doet hieraan mee. Dit soort initiatieven schrikt inbrekers af en vergroot de kans dat een dader alsnog gepakt wordt, waardoor de veiligheid in jouw buurt met wel 30% kan toenemen.

Veiligheid in en rondom de woning willen we allemaal. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met dé partij die daarbij kan helpen: de Veilige Buurt-app. Een beproefd systeem waarmee je niet alleen inbrekers afschrikt en elkaar op de hoogte stelt van verdachte situaties, maar ook nog eens anoniem blijft waardoor je mobiele nummer niet te grabbel ligt.

Op de Huurdersdag hebben huurders de mogelijkheid gehad om een workshop te volgen over het gebruik van de Veiligebuurt-app, maar natuurlijk kun jij zelf ook aan de slag gaan. Wat doet deze app nou eigenlijk?

De Veiligebuurt-app:

 • zorgt ervoor dat alle buren eenvoudig mee kunnen doen om samen de buurt veilig te maken;
 • doet dit door alle drempels weg te nemen. Zo is het niet nodig om elkaar te kennen, deel je geen telefoonnummers of e-mailadressen en heb je geen kartrekker nodig. Hiernaast bepaal je zelf welke berichten je wel en niet wilt ontvangen en gaat het echt over veiligheid, waardoor je dus niet lastig wordt gevallen met onzinnige berichten.

Tips:

 • Download de Veiligebuurt-app
 • Nodig je buren uit (via de app of spreek ze gewoon aan)
 • Waarschuw je buren via de app als je iets “verdachts” ziet
  – Vergeet niet 1-1-2 te bellen en de politie in te schakelen als er echt iets ernstigs aan de hand is.
 • Doe dit via de “Meld-knop” zodat meldingen gescheiden worden.

Hieronder vind je de presentatie van de Veiligebuurt-app, hierin staat meer informatie en staat er ook uitgelegd hoe je kunt beginnen met de app, klik hiervoor op het plaatje. Heb je (al) ervaring met de Veiligebuurt-app? Laat het ons hieronder weten.

 

Tags: , ,

4 Antwoorden op “Veilige Buurt-app”

 1. Saskia Moerland

  Geachte lezer, Die buurtapps werken niet, er wordt alleen maar onzin op geschreven en ik ben niet de enige die dat zegt. Ik weet niet of het een afspiegeling is van de samenleving, maar ze vliegen elkaar ook op de buurtapp in de haren. Voor mij een rede om niet naar de huurdersdag te komen, want er zijn hier zoveel wantoestanden in deze straat en dat wordt alleen maar erger sinds 20 jaar en niemand doet er structureel wat aan, in ieder geval niet op een manier dat ik er mee kan leven. Mvg Saskia Moerland

 2. Petra de Hoog

  Beste mevrouw Moerland,
  Jammer om te lezen dat de buurtapp in jouw omgeving niet werkt. Heb je dit al een keer besproken met een eventuele aanwezige bewonerscommissie of een medewerker van Vestia? Wellicht dat zij je hierin kunnen ondersteunen. Je kunt ook telefonisch contact met ons op te nemen om zaken te bespreken, wellicht kunnen wij je hierin adviseren.

 3. Saskia Moerland

  Dag Mevr.de Hoog,
  Bedankt voor uw reactie. Wij als laatste Nederlandse Nederlanders in de wijk Bloemhof (Rotterdam), hebben totaal geen verwachtingen van Vestia meer.. Ze zijn prima op te hoogte over de stand van zaken hier, maar doen er niks aan en laten de bewoners aan hun lot over.
  Mvg, Saskia Moerland

 4. Ron van der Struif

  Ik heb het van het begin mee gemaakt wat begon als een whatsapp groep chat met te veel spektakel, daarna weer een andere app waarbij we starten met een marktplaats en feesten comité en daar ben ik al snel vertrokken. De bedoeling en beloftes zijn goed maar het uitvoeren hiervan 0,0. Ik heb geen behoeftes meer voor de dingen die niet worden uitgevoerd naar behoren. Nog geen echt serieuze groep mee gemaakt die hier naar behoren op in gaat. Ik ben serieus en dat wil ik zo houden.