Even voorstellen: Boyd van Loon

Beste huurders van Vestia,

Mijn naam is Boyd van Loon en ik ben sinds mei 2015 lid van het dagelijks bestuur van de LHV. In de eerste nieuwsbrief, die per e-mail aan de huurders die de postkaart hebben beantwoord is verstuurd, heb ik me kort voorgesteld. Dat doe ik nu ook graag op de site van de LHV.

Tijdens mijn studie Duits heb ik als docent in het voortgezet onderwijs gewerkt, met leerlingen van de mavo tot en met het gymnasium. Tegelijk met die studie ben ik met de studie rechten begonnen. Daar ben ik in aanraking gekomen met ‘regeltjes’ en ‘dingetjes uitzoeken’ en dit vind ik erg leuk. Die kennis en dat enthousiasme wil ik graag voor de huurders van Vestia en voor de LHV inzetten.

Sinds 2010 huur ik een woning bij Vestia. Ik vind het als huurder niet meer dan logisch dat ik goed voor mijn woning zorg. Ik vind het ook niet meer dan logisch dat Vestia als verhuurder goed voor mij zorgt. Omdat Vestia de laatste jaren in zwaar weer verkeert, wat de nodige veranderingen met zich meebrengt, vind ik het extra belangrijk om verwachtingen goed tegenover elkaar uit te spreken. Voor mij betekent dat, dat Vestia de betaalbaarheid en het woonplezier van de huurders op nummer één moet blijven zetten. Het is daarom noodzakelijk om met elkaar, huurders – LHV – Vestia, in gesprek te blijven, zodat we weten wat er goed gaat en wat er beter kan.

Als bestuurslid houd ik me, naast algemene taken, vooral graag bezig met lastige vragen op het gebied van huurrecht. Zo heb ik me in de afgelopen tijd gericht op de rechten van huurders bij renovatie en sanering. Dat zijn ingrijpende onderwerpen waar je huurders goed over moet informeren. Natuurlijk ben ik als bestuurslid afhankelijk van ervaringen van huurders. Daarom hoop ik van harte dat huurders de LHV voor vragen en opmerkingen weten te vinden.

De LHV heeft overigens niet alleen een website, maar is ook actief op Twitter en op Facebook.Neem daar gerust eens een kijkje en blijf met de LHV in contact!

Boyd van Loon