★ Duurzaamheid wordt steeds belangrijker

2 februari is ook in Den Haag een energieakkoord ondertekend nadat onder andere in Rotterdam, Delft en Zoetermeer akkoorden ondertekend zijn. Wat betekent dit eigenlijk?

In het akkoord ondertekent in Parijs staat dat alle EU-laden voor 2050 een drastische verlaging van CO2-uitstoot moeten verwezenlijken. In Nederland is vervolgens het energieakkoord opgesteld waarin staat geschreven dat de bebouwde omgeving in 2050 aardgasvrij moet zijn. Dit betekent dat alle woningen straks verwarmd worden door zonneboilers, warmtepompen en allerlei andere installaties. Ook het koken op gas is dan verleden tijd. 2050 is in principe de harde deadline, maar er zijn een aantal gemeenten die eerder van het aardgas af willen en soms nog een stapje verder willen gaan, namelijk dat de woningen alle energie die de woning verbruikt ook zelf opwekken.

In het energieakkoord, ondertekend op 2 februari in Den Haag, wordt de volgende ambitie beschreven: binnen 5 jaar worden 25.000 energieneutrale woningen gerealiseerd. Ben je benieuwd naar ons standpunt met betrekking tot het onderwerp duurzaamheid? Binnenkort kun je een samenvatting van ons afgegeven advies hierover lezen.

Tags: , , , ,