Bericht over Hoog Lindoduin

Hoog Lindoduin wordt binnenkort grondig gerenoveerd en het verhaal van de huurders die hun woning in Hoog Lindoduin moeten verlaten is veel in het nieuws. De situatie is heel ingrijpend voor de betrokkenen, dus wij begrijpen dat er huurders zijn die hun verhaal willen delen met kranten, tv of radio. Onze rol als huurdersorganisatie bij Lindoduin is het bewegen van Vestia om, naast de wettelijke verplichtingen, de overlast en onrust bij de huurders zo beperkt mogelijk te houden. Wij staan voor zo veel maatwerk als mogelijk, en zo duidelijk mogelijke communicatie. Vestia is degene die dit moet doen. Uiteraard moeten alle huurders daarbij tijdig een passende nieuwe woning vinden, niemand kan en zal op straat komen te staan of gedwongen worden te kiezen voor een ongeschikte woning (bijvoorbeeld financieel). 

Het sociaal plan voor Hoog Lindoduin is in principe goed, daar staan wij voor in. Het gaat echter niet om wat er geschreven is, maar wat huurders merken van de sociale afspraken die er voor hen zijn. Wij hebben daarom een klankbord van/voor huurders georganiseerd die signalen verzamelt over hoe Vestia de afspraken nakomt. Dat klankbord komt aanstaande maandag weer bijeen en bespreekt eventuele pijnpunten direct met Vestia.

In deze laatste zes maanden waarin huurders uitverhuizen, intensiveert de begeleiding en het maatwerk. Dat komt omdat de huurders die gemakkelijk zelf konden verhuizen inmiddels ook echt verhuisd zijn. De huurders die nu nog in Lindoduin wonen, krijgen te maken met iets meer tijdsdruk maar kunnen ook rekenen op veel meer begeleiding, zeker als ze kampen met een zorgvraag.

Bent u huurder en wilt u het klankbord iets melden, dan kunt u ons altijd bereiken!

Tags: , , , , ,